Sunday 14 June 2015


Hembygdsfönster/Kotiseutuikkuna/Districtwindow

A project by Twotoo - Kaksinainen

From May to June

Svenska kulturfonden and Pargas stad



On Sunday we visited school centrum in Parainen. Place was chosen by Jaakko (M). Also Saima (K) joined us to look for the place.

Koulupihojen ongelmana tuntuu nykyään olevan se  etteivät ne houkuttele oppilaita aktiivisiksi. Näin on myös laita Paraisten yläasteen pihalla. Välitunneilla oppilaat vain istuvat tai seisovat paikoillaan ja tuijottavat kännyköitään. Jaakko on oppilaskunnan jäsenenä mukana toiminnassa, jossa he ovat yrittäneet kehittää koulupihaa, he ovat jopa keränneet rahaa saadakseen parannuksia aikaiseksi. Toistaiseksi ei Paraisten kaupunki ole halunnut sijottaa varoja keskuskouluun, mutta toivottavasti lähitulevaisuudessa myös yläasteen aluetta kehitetään parempaan suuntaan. Tässäkin tapauksessa tuntuu tilanne olevan se, että aloitteita kyllä tehdään kaupunkilaisten taholta (esim. aikaisemmin esillä ollut skeittikenttä), mutta käytännön toteutus etenee kovin hitaasti.


So här ser ut gården ut i Jaakkos och Saimas skola.
Jaakko och Saima placerar fönstret i stället där man kan ser på tomma gården.

Att få alla intresserad om olika aktiviteter det är inte så lätt. Man kan ju spela basketboll i rasterna - om man hinner.

Mutta mitä muuta voisi välitunneilla tehdä, miten pihasta voisi tulla viihtyisämpi oppilaiden kannalta? Saimalle paikka on vielä uusi, mutta ehkä Kotiseutuikkuna on herättänyt hänessäkin jo ajatuksia siitä, miten pihaa voisi kehittää. Jos tarpeeksi moni innostuu asiasta ehkä se myös vähitellen etenee toteutuksen tasolle. Toistaiseksi oppilaiden ääni on jäänyt kuulematta ja kaupungin muut hankkeet ovat menneet yläasteen piahuudistuksen edelle.



No comments:

Post a Comment